Montenegro +382 69 319 782 81410 Kosich bb, Danilovgrad info@megran.me

Natural Stone for your ideas
Made in Montenegro

Suočavanje sa enterijerima

O servisu

Prirodni kamen kao obrađeni materijal poznat je od dana antike, kao što je slučaj sa arhitektonskim remek-temama koje su preživele do danas. Odlične funkcionalne i estetske kvalitete kamena ostaju u potrazi i veoma relevantne u našem danu. Zbog svojih tehničkih i prirodnih svojstava prirodni kamen dominira u osnovnim arhitektonskim, dizajnerskim rešenjima.

Kompanija "MeGran" izrađuje izložene radove sa proizvodima od prirodnog kamena, bilo koje složenosti:

  • - obloga hamama sa prirodnim kamenom;
  • - okretanje kolona sa prirodnim kamenom;
  • - obloga sa pločama i pločama velikog formata od prirodnog kamena (uključujući i odabir šara);
  • - okretanje sa mozaikom od prirodnog kamena;
  • - okretanje sa radijusnim elementima od prirodnog kamena;
  • - suočavaju se sa svetlosno transparentnim proizvodima od prirodnog kamena (osvjetljenje dizajna napravljenih od oniksa, kvarca, agata i drugih poludragih kamenja);
  • - okruženje kamina sa prirodnim kamenom;
  • - poliranje podova napravljenih od prirodnog kamena;
  • - poliranje zidova od prirodnog kamena;

Ugradnja proizvoda od prirodnog kamena definitivno zahteva prisustvo visokih kvalifikacija stručnjaka u svim fazama ove vrste radova, od dizajna do završetka poliranja / poliranja sastavljenih proizvoda. Prilikom montiranja prirodnog kamena, potrebno je uzeti u obzir strukturu, težinu, odstupanje u ukupnim dimenzijama proizvoda, prisustvo odstupanja u tonu proizvoda od prirodnog kamena i još mnogo toga. Svaka priča je jedinstven i zahteva odgovarajući pristup.

Naše iskustvo nam omogućava da obavljaju najteže zadatke tokom pločica. Minimalna dužina radnog staža sa prirodnim kamenom naših stručnjaka nije manja od 7 godina i redovno sprovode instalacije monitoring kvalifikacije timova, jer utiče na uspeh naše kompanije.

 

INSTALACIJA PRIRODNOG KAMENA NA KATU: PRVI METOD

Prvi način pismenog polaganja kamena je da se mramorne ploče polože na poseban malter. Opcije postavljanja u ovom slučaju takođe mogu da variraju u zavisnosti od debljine same pločice i materijala pripremljene podloge. Prva metoda uzima u obzir polaganje mermernih ploča na peskovito-cementnom malteru i betonsku podlogu debljine 50-20 mm. Važno je sve učiniti brzo i završiti stajling pre nego što rješenje počne da "shvati". Ploče se moraju gurati u sloj maltera - kvačilo. U tesko dostupnim uglovima sobe, ploče se ručno pritiskaju, na pristupačnim mestima - vibracijama. Posle postavljanja ploča, potrebno je tretirati zglobove sa posebno pripremljenom mešavinom od 30% finog peska i 70% cementa. Tokom obrade i polaganja mermernih ploča u prostoriji primećuje se režim temperature: vazduh nije niži od + 5 ° i ne više od +34 °.

UGRADNJA PRIRODNOG KAMENA NA KAT: DRUGI METOD

Tehnologija polaganja kamena prema drugom metodu podrazumeva postavljanje ploča na poseban rastvor lepka bez peska i često čak i vlage. Istovremeno, debljina lepljivog sloja je 3-5 mm, pa je potrebna temeljnija i preciznija priprema podloge. Zatim, uz pomoć profesionalnih sredstava za poliranje i brušenje, vrši se obrada i poliranje ploča "na mestu". A šavovi su napunjeni dvokomponentnim lepkom sa izborom boja, tako da mramorni podovi izgledaju kao monolitno sjajno ogledalo. Sa estetske tačke gledišta, ovaj način polaganja kamena se smatra mnogo povoljnijim. Ali u budućnosti, nakon što će se takva površina morati brinuti, koristeći polo i specijalnu hemiju.

Vredi napomenuti da, za razliku od ruske, evropske tehnologije, polaganje kamena, po pravilu, podrazumijeva suočavanje sa tankijim mermernim pločama. Standardna strana debljina mermernih ploča za unutrašnju i unutrašnju završnu radionicu je samo 10 mm. Ova debljina je više nego dovoljna za postavljanje kamena u enterijerima za specijalne adhezive jedinjenja koja isključuju vodu. Instalacija i direktno samu izgradnju, što je znatno pojednostavljeno, kao i spašavanje samog materijala.

image

NAČIN ZAVRŠENJA ZIDOVA SA PRIRODIM KAMENOM

 

Tanke ploče, debljine ne manje od 10 mm, obično se pričvršćuju na zidove bez metalnih vijaka. I horizontalna i vertikalna tanka obloga pričvršćuje na zid sa lepkom i lepila za prirodni kamen, tako morate prvo pripremiti košuljice za podove i zidove malterisanje. Stoga se postiže mogućnost izbjegavanja skupljanja sloja peska-cementnog maltera, dok će mastik ili lepak dati spoju posebnu elastičnost. Prilikom odabira mastika, lepak i druge kompozicije za asfaltiranje rad treba uzeti u obzir depozit i vrste kamena za polaganje, za to će eliminisati mrlje, gubitak svesti i senke na prednjoj površini kamena, kao fizičke i mehaničke osobine (poroznost, upijanja vode, hemijskog sastava, itd.) kamenje varira. Smeša za šavovima i spojevima mora biti elastičan: pomaže da se nadoknadi za proširenje pod uticajem temperature i pružaju zaštitu od mogućeg ulaska vode.

Jedinstvene osobine i estetika od prirodnog kamena u potpunosti otkriva tek kada se pravilno izvodi radove na postavljanju i pristajanja proizvode od prirodnog kamena, kao i njen pravilan rad. Prilikom obavljanja obloge potrebno je poštovati sva neophodna pravila, propise i preporuke. Neprofesionalno Instalacija će uskoro voditi razliku u šavovima i zglobova, oštećenja kamena, gubitka ili promene u svojim boje, teksture, mrlje, pruge i drugih nedostataka.  

Pokazujući nam izvođenje obrađenih radova, donosite izbor u prilog visokom kvalitetu i miru uma.