Montenegro +382 69 319 782 81410 Kosich bb, Danilovgrad info@megran.me

Natural Stone for your ideas
Made in Montenegro

Ekstrakcija prirodnog kamena

Običan kamen obično leži plitko i izvučen iz kamenoloma otvorenih rudnika, po pravilu blokira. Blok kamen - je krupnoglibovaia pretforma, koja se izvlači iz niza za naknadnu obradu suočavanju materijale, koji odgovaraju postojećim standardima za fizičke i tehničke karakteristike, veličinu, oblik i čvrstinu. U zavisnosti od načina vađenja i stepena pravilnog geometrijskog oblika je podeljena u blokove rezana i lagano. Zapremina bloka određuje volumen pravougaonog paralelepipeda koji je upisan u njega.

Razvoj suočava kamena depozit se sastoji od tri glavne serije tekućih procesa: otvaranje na terenu, pripremni rad na stvaranju neophodnih izdancima i platforme i stvarne rudarske aktivnosti. Dobitochnie radovi obuhvataju razdvajanje arrai blokova ili monolita, klali monolita u blokove, utovar i prevoz blokova i otpada.

Ekstrakcija suočava kamenih blokova ima funkciju a to je da u procesu proizvodnje trebalo bi da se održi potpuno prirodan kvalitet kamena.

rok za sečenje se vrši mašinu kamen-sečenje sa sečenje diskove ili kružne drobilice za konopcima testere ili mašine, koje se uglavnom koriste za proizvodnju mekog i srednje tvrdoće kamena sečenje - mermer, krečnjaka, Shell Rock, vulkanskih tufovima, dolomita. Kod rudanja kamena se koriste i jedinice za sečenje kamena. Postupcima koji uključuju blov loma stene buroklinovi i šoka-reznice, i na postupke za uništavanje eksplozije miniranja metodom koja se uglavnom koristi za proizvodnju čvrstog kamena.

Zagrevanjem stenu razbijanje postupci uključuju termalnu postupak mlazni koja se koristi za proizvodnju blokova stena koje sadrže kvarc, mogu vrlo raspasti pod uslovima visoke stresa. U ovom postupku koristite termorezakov izbacuju supersoničnim struji gasa brzina visoka temperatura, određene veličine cut kameni blokovi direktno iz niza. Ako je potrebno, blokovi se obrađuju prije isporuke potrošačima. Dobijaju se potrebne veličine i oblika, blizu pravougaone (pasaže) i označene.

Kompleks dekorativnih, fizičko-mehaničkih i tehnoloških svojstava, kao i stepen dugotrajnosti određuju pogodnost jedinice. Za nedostatke koji smanjuju kvalitet kamena su frakture, vremenske, prisustvo nepoliruiuschihsia delovi, mrlje, a za krečnjak - i visoka vlage sadržaj rudarstvo.

Sa svakom promenom karaktera kamena, proveravaju se fizička i mehanička svojstva. Osim toga, godišnje provjeravamo osobine stijena koje se razvijaju za blokove. Blokove treba proizvesti iz stena sa određenim fizičkim i mehaničkim svojstvima. Izgled i kvalitet površine blokova moraju zadovoljiti određene uslove, kao što je odstupanje od pravog ugla dva susedna aspekata, broj spasila dužine uglova cepa prosledio ugao, broj dijagonalnih pukotina gledano na dva susedna lica, et al.

Moderne kompanije za preradu kamena proizvode od sirovina gotovih proizvoda u obliku pločica, arhitektonskih i građevinskih proizvoda, ukrasnih ploča na bazi prirodnog kamena i bočnim kamenja.

Kakva je obrada kamena? heving obuhvata niz tehnoloških operacija, što je rezultiralo kamen daju definitivan oblik i veličinu, i njenu prednju površinu - unapred određene teksture. Šema procesa obrada kamena obuhvata: preradu kamena približan oblik i dimenzije proizvoda - precizne mašinske kamenih oblika i veličine proizvoda - obrada faktura proizvoda.

Radionice modernih kamenskih preduzeća specijalizovane su za proizvodnju proizvoda od čvrste, srednje tvrdoće i mekog prirodnog kamena. Procesi za pripremu i sječenje blokova na praznim mestima su česti pri obradi proizvoda napravljenih od prirodnog kamena od bilo koje tvrdoće. Krojenje i brušenje kamenja različite tvrdoće proizvedeni su u različitom nizu.

Ploče od tvrdog kamena obrađuju se prema šemi: pile - brušenje - ivice; iz kamena prosečne tvrdoće: pile - ivice - mlevenje; od mekanog kamena: pile - ivice. Od generalno, količina proizvedenog materijala i proizvoda od prirodnog kamena od oko 90% od ploče za oblaganje, većina stone-radna preduzeća koriste najčešće tehnološke kolo obradu, koja se zasniva na proces prema listi.

U površinsku obradu kamena ubacujući dobijaju naplatu: tipe "Rock" koji se odlikuje cepanjem prirodnog kamena formiranja udarce i udubljenja na površini bez tragu obradu alata zakolnika; ovako tretiran granit, sienite, diorit, Labrador, kvarc, gabro, peščar, bazalt, krečnjak; tačka - sa ravnomerno grubom površinom sa tačkanim depresijama; formirana je kao rezultat površinske obrade krstom bucarda. Na ovaj način, granit, siena